Johanna Romin Band

I Johanna Romin Band vävs Johannas ljusa röst samman med Magnus Wiklunds trombon till ett skönt sound som vilar tryggt på en svängig pianotrio bestående av Arne Tengstrand (piano), Anders Jonsson (kontrabas) och Sebastian Ågren (trummor) – en mycket lyckad konstellation med ett modernt sound. Gruppen släppte 2011 skivan ”When lights are low”, där Karin Hammar är med som gästartist.

Repertoaren blandar egna med andras jazzlåtar i fräscha arr. Lite mer sällan spelade ”standards” plockas upp, samt en och annan poplåt i jazzigare tappning. En mix av allt från Benny Carter, Thelonious Monk & Horace Silver till Herbie Hancock & Chick Corea och däremellan kanske något av Sting eller Stevie Wonder.

Gruppen har spelat på jazzklubbar i Stockholm, Mariestad, Örebro, Uppsala, Enköping, m.m. och fick Musikalliansens stipendium för ”repertoarutvecklingsdagar” 2010, vilket blev upptakten till skivinspelningen. Förutom Karin Hammar, så har gruppen tidigare samarbetat med solister som Karl Olandersson, Klas Toresson och Klas Lindquist.

Magnus Wiklund, trombon
Magnus Wiklund bor och verkar i Stockholm som trombonist i olika sammanhang. Är fast medlem i bland annat Stockholm Jazz Orchestra, Stockholm Swing Allstars och Klas Lindquist Nonett. Spelar även med Let’s Dance orkestern, ”Idol” orkestern, Amanda Jenssens Band, Miss Li och andra projekt. Har spelat med bland andra Björn Skifs, Alice Babs, Angie Stone och The Temptations.

Arne Tengstrand, piano.
Arbetar som pianolärare vid jazzinstitutionen i Stockholm och Musikkonservaratoriet i Falun, samt som sångackompanjatör/pianolärare på Sjöviks folkhögskola i Avesta. Frilansar i övrigt som pianist, och har medverkat på ett 15-tal skivor. Studerat bl.a på Musikhögskolan i Örebro och Musikhögskolan i Stockholm.

Anders Jonsson, bas.
Frilansande basist som varit aktiv i mer än 20 år och medverkat i såväl radio- och TV-sändningar som på skivinspelningar och live med en rad olika artister. Har exempelvis spelat med Louise Hoffsten, Putte Wickman, Svante Thuresson, Lisa Nilsson, Peter Asplund, Magnus Lindgren, Nils Landgren, samt medverkat i teater- och musikalsammanhang. Undervisar även privatelever.

sebastian

Sebastian Ågren, trummor.
Frilansande trummis med Stockholm som bas. Spelar allt från jazz till hip hop och pop. Spelar eller spelat med artister och band som Norrbotten Big Band, Bluehouse Jazz Orchestra, Anneli Evaldson, Blacknuss, Timbuktu, Promoe, Chords, Danny Saucedo, Agnes, Darin och Eric Saade och många fler.